We hebben inmiddels allemaal wel eens gehoord van cryptocurrency. Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrency, denk dan aan Bitcoin en Ethereum. Het is echter wel zo dat de koers van deze crypto's nogal kan schommelen. Doet meneer Musk een tweet de deur uit met een ongenuanceerd commentaar op iets, dan kan het zomaar zijn dat de koers van Bitcoin een enorme daling inzet. Doordat de handel in cryptocurrency 24 uur per dag doorgaat, is het vrijwel onmogelijk om altijd maar op tijd te reageren. Door een deel van je handel in stablecoins te doen, bouw je een soort garantie in voor jezelf. Maar wat zijn stablecoins?

Wat zijn stablecoins en welke stablecoins zijn het best?

Stablecoins zijn ook een cryptocurrency maar dan één die is gelieerd aan een stevige munt. Denk dan aan de dollar of de Euro. Dan maakt het niet uit wie een tweet de deur uit doet, de basis is dan stabiel. Welke stablecoins zijn het best? Dat blijft, net als met alle handel, heel persoonlijk. Heb je interesse in de Amerikaanse politiek? Dan kan het slim zijn om te gaan voor Amerikaanse stablecoins. Welke stablecoins zijn het best en het bekendst? Dan kom je toch uit bij Tether. Deze stablecoin is te koop bij veel verschillende brokers en wordt veel gebruikt in de handel.

Neem je tijd om je goed in te lezen

Wil je gaan handelen in cryptocurrency of in stablecoins of misschien wel allebei? Dan is het vooral belangrijk dat je je goed inleest. De terminologie is waarschijnlijk volkomen nieuw voor je en daar moet je eerst vertrouwd mee raken. En dan heb je ook nog te maken met de verschillende manieren van handelen. Je weet, als je net begint, nog niet welke manier het best bij jou past. Het is dus belangrijk dat je alle benodigde informatie op een rijtje hebt, voor je echt gaat beginnen.

Oefen met een gratis account

Heb je je goed ingelezen en informatie ingewonnen? Dan kun je het best eerst een gratis account aanmaken bij, bijvoorbeeld eToro. Je kunt dan oefenen in het handelen en de verschillende technieken onder de knie krijgen voor het om écht geld gaat. Heb je besloten dat je er klaar voor bent? Dan begin je natuurlijk klein en bouw je dat, als het goed gaat, steeds wat verder uit. Wees conservatief in je handelen. Je wilt immers niet in de financiële problemen komen als het een keer niet zo gaat als je had verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.