herbruikbare luiers

Je vindt ze in alle soorten en maten, en maar goed ook. Want vanaf dat je een kindje in huis haalt, zal je ze nog genoeg nodig hebben. Verschillende opties kunnen dan ook erg van pas komen.

In dit artikel stellen we je alvast één mogelijkheid voor om zeker en vast uit te proberen, we spreken hier over de herbruikbare luiers. Neem het van ons aan dat je jouw beide pollen mag kussen met deze luiers in je bezit, maar waarom zijn wij nu zo overtuigd? Wel..

Na het lezen van volgende 4 voordelen praat je gegarandeerd ook over niets anders meer.

Milieuvriendelijk

Tegenover de gekende wegwerpluiers zorgen wasbare luiers nauwelijks voor afval. Bij wegwerpluiers mag je er al snel van uitgaan dat je aan 1 ton afval per kind zit. Tel dus maar een volledige vuilniszak per week minder, die je moet buitenzetten wanneer je voor herbruikbare luiers gaat.

herbruikbare luiers

Geldbesparend

Je zal altijd maar dan ook altijd geld besparen. Al ga je voor het duurste merk en reken je de waskosten door, kom je nog steeds goedkoper uit dan wanneer je kiest voor wegwerpluiers. Bovendien zal je nog meer geld kunnen spenderen aan andere uitgaven ingeval dat de luiers gebruikt worden door meerdere kinderen. Een absolute win-win als je het ons vraagt!

Uitslagvrij

Zeg maar dag en bedankt luieruitslag. Zowel je kindje als jij zal baat hebben bij dit voordeel. Aangezien je baby minder last heeft van irritante gevoeligheden op zijn billetjes, heb jij minder last van kopzorgen over de gezondheid van je baby. Dit komt omdat wasbare luiers het vocht niet volledig wegnemen en op deze manier blijft de huid juist beter in balans. Wegwerpluiers zorgen ervoor dat de huid uitdroogt vandaar dat ouders in deze situatie ook genoodzaakt zijn de billetjes in te smeren.

Ongelukvrij

Het kan een hele uitdaging zijn om ongelukjes uit de wereld te helpen. Nochtans hoef je bij herbruikbare luiers niet in te zitten over de zindelijkheid. Om reden dat jouw kindje zich eerder bewust is van nattigheid. Dit scheelt jou en je kindje heel wat onprettige momenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.