In de stad is het van A naar B komen nog best vaak een uitdaging. Tot je op de fiets stapt. Met een goede, wendbare stadsfiets dames kun je werkelijk alle kanten op. Je zet de fiets op de standaard en op slot wanneer je je bestemming hebt bereikt en kunt 'm later gewoon weer pakken. Geen gedoe met het zoeken naar een (betaalde) parkeerplek en je hoeft ook niet uit te zoeken welke metro-bus-tram-combinatie je moet nemen om ergens te komen. In ons straatbeeld is de stadsfiets dames niet meer weg te denken. Er zijn verschillende varianten beschikbaar. Zo is er een stadsfiets dames voor ieder budget.

Een stadsfiets dames kan tegen een stootje

Natuurlijk wil je je nieuwe fiets zo mooi mogelijk houden, maar soms is dat gewoon even niet mogelijk. Je zet je stadsfiets dames op een openbare plek en dan kan er wel eens iets mee gebeuren. Het is dan fijn om te weten dat deze fiets wel tegen een stootje kan. Wil je fietsen zonder gedoe? Kies dan een stadsfiets dames zonder versnellingen. Het is misschien iets zwaarder trappen wanneer je een brug of een heuveltje op moet, maar dat is de moeite waard.

Of ga voor meer luxe

Een fiets met meerdere versnellingen en een fijne lage instap is momenteel wel zo'n beetje de norm. Die lage instap was voorheen vooral voor oudere mensen, maar we hebben inmiddels ontdekt dat deze voor iedereen heel fijn is. Zeker in de stad waar allerlei onverwachte zaken je uit je evenwicht kunnen brengen geeft zo'n lage instap meer stabiliteit. Kies voor een sportfiets en je hebt nog meer versnellingen. Het enige waar je dan rekening mee moet houden is dat je dan een open kettingkast hebt. Deze vergt iets meer onderhoud dan een gesloten kettingkast. Wanneer je 's avonds fietst, zorg je er dan wel voor dat je goed zichtbaar bent? Er zijn fietslampjes en reflectoren te koop om je veiligheid te vergroten.

Zorg dat jouw fiets van jou blijft

Het is een gegeven dat er in de stad nogal wat fietsen worden gestolen. Maar dat wil niet zeggen dat je dat gewoon maar moet laten gebeuren. Zet je fiets altijd op slot en gebruik een extra (ketting)slot om je fiets vast te zetten aan, bijvoorbeeld, het fietsenrek. Een simpele truc die fietsendieven van diefstal lijkt te weerhouden? Zet een kinderzitje op je fiets. Op de een of andere manier schrikt dat fietsendieven vaak wat af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.