Wat is er nou mooier dan een simpele polaroid foto? Perfect voor het moment zelf, je maakt een foto en hij wordt meteen geprint. Leuk om bijvoorbeeld mee te nemen als je op reis gaat, of voor op een evenement. Polaroid camera’s zijn tegenwoordig weer razend populair.

Gemakkelijk op de foto

De originele polaroid camera stamt af uit 1984. In deze tijd was net nog een stukje ingewikkelder, er moest een speciale pasta gesmeerd worden om het gewenste resultaat te bereiken. Tegenwoordig heb je binnen één klik op de knop een geprinte foto. Nu heb je bijvoorbeeld ook Instax camera’s, ze zijn goedkoop en makkelijk in gebruik.

De perfecte foto

Het enige wat je zelf kunt instellen op een Instax is het diafragma, dit bepaalt de opening van de lens. Je kiest dus zelf hoeveel licht er wordt doorgelaten en krijgt een donkerdere of lichtere foto. De camera raad zelf aan wat de beste optie is, maar hier hoef je niet altijd voor te kiezen. Het is ook een kwestie van uitproberen natuurlijk. Perfecte momenten om te fotograferen zijn voornamelijk buiten, in natuurlijk licht. 

De truc is ook om niet van te ver weg te fotograferen, ga bijvoorbeeld voor een mooi portret. De camera’s hebben een minimaal en maximaal focuspunt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Neem vooral lekker de tijd om te oefenen en probeer verschillende composities! Bij sommige camera’s heb je ook de mogelijkheid om kleurfilters toe te voegen. Is dit geen optie bij jouw camera? Geen probleem. Plak er gewoon een stukje kleurrijk folie overheen en je krijgt hetzelfde effect!

Leuke bijkomstigheden voor je foto

Naast dat de aanschaf van zo’n toffe camera goedkoop is, zijn de fotorolletjes dat helaas niet. De meeste mensen gebruiken deze manier van instant fotografie dan ook met speciale gelegenheden. Of het moet natuurlijk echt je passie zijn, dan maakt de prijs niet zoveel uit. Het leuke aan de fotorolletjes is dat je verschillende kleuren kunt kiezen en dan een vrolijk randje achter je foto hebt. Je kunt ook gebruikmaken van custom Instax mini frames, hierbij kun je je zelfgemaakte foto’s laten inlijsten. Een andere optie is het gebruik van een photo flyer. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen logo, bedrijfsnaam of huisstijl in je foto verwerken. Het is eigenlijk een soort frame voor om je foto. Dit maakt het makkelijk te bewaren en is een geweldige manier van marketing en branding.

Heb jij al eens een instant camera gebruikt? Bijvoorbeeld voor een bruiloft, evenement of gewoon voor een gezellige avond met vrienden? Probeer je foto’s eens op te fleuren met een leuk frame, of verzamel ze in een plakboek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.