Als je een MacBook Air, MacBook Pro of reguliere MacBook hebt, dan is de batterij helaas niet onschadelijk. Merk jij dat je batterij steeds korter meegaat, of doet je MacBook het niet meer als je hem niet aan de oplader hebt hangen? Dan kan dit aan de batterij liggen en kan het tijd zijn om de batterij te vervangen. Maar waarom moet je de batterij van je MacBook eigenlijk vervangen,  hoe weet je wanneer het nodig is om de accu van je MacBook te vervangen en waar moet je eigenlijk op letten? De antwoorden op deze vragen lees je in dit blog! 

Waarom moet je de batterij van je MacBook vervangen? 

Als je jouw laptop al een paar jaar gebruikt, dan is het normaal dat de batterij het slechter gaat doen. Apple geeft aan dat de batterij van je MacBook gemiddeld zo’n duizend oplaadcycli mee kan gaan. Hierbij is één cyclus het volledig gebruiken en hierna weer opladen van de batterij. Of dit één of meerdere dagen duurt, is hierbij niet van belang. Nadat de duizend cycli verstreken zijn, geeft Apple aan dat de batterij van je MacBook op zo’n 80 procent van de reguliere capaciteit behoort te werken. Dit is echter niet altijd zo. Ben jij benieuwd hoe het met de batterij van je MacBook gaat? Open dan het systeem overzicht van je laptop en zoek op het woord ‘voeding’. Hier kun je bekijken hoeveel oplaadcycli de batterij van je MacBook doorlopen heeft en wat de verdere status van de batterij is. 

Wanneer moet je de batterij van je MacBook vervangen?

Merk je dat je batterij niet meer goed oplaadt, of dat het opladen erg lang duurt? Dan kun je het beste even de status van de batterij bekijken in het Systeemvoorkeuren menu van je MacBook. Wanneer de status ‘normaal’ is, hoef je de batterij voorlopig niet te vervangen. Is de status ‘vervang spoedig’, dan doet de batterij het nog relatief normaal, maar laadt hij een stuk minder snel op dan voorheen. Krijg je de status ‘Vervang nu’ of ‘Onderhoud vereist’? Dan moet je zo spoedig mogelijk je MacBook batterij vervangen.

MacBook batterij vervangen: zelf doen of uitbesteden?

Het vervangen van een accu is bij een MacBook een delicaat proces, waarbij een foutje in een klein hoekje zit. Weet je dus niet voor de volle 100% zeker wat je doet? Kies dan voor zekerheid en besteed het vervangen van de Macbook batterij uit aan een expert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.