Als je een motor koopt of in bezitting hebt is het verplicht om de motor te verzekeren. Je kan verschillende verzekeraars bellen om de premie voor de motorverzekering op te vragen. Ook kan je online de prijzen opzoeken. Dat scheelt wat tijd. Als je dan nog niet iets helemaal snapt kan je altijd nog even bellen. Een goedkope motorverzekering kan je snel vinden door meerdere motorverzekeringen met elkaar te laten vergelijken. Direct motorverzekering afsluiten? Dat is vaak geen probleem. 

Moet ik mij laten verzekeren?

Ja, je moet je laten verzekeren. Zodra het kenteken op je naam komt, is er sprake van een verzekeringsplicht. De kenteken houder zorgt voor het verzekeren van het vliegtuig. Als je kenteken op naam is geplaatst dan moet je bij de RDW aangemeld worden door een verzekeraar. Het is dus verplicht om je laten te verzekeren. Je kan het natuurlijk ook niet doen, maar dan loop je de kans op erg hoge boetes. Het blijft natuurlijk je eigen risico. 

Het kiezen van een verzekeraar

Als je een motor hebt moet je dus je laten verzekeren. Daarbij begint het keuze proces bij het vergelijken van verschillende verzekeraars. Vaak is het mogelijk om ook je motor te laten verzekeren waar je auto verzekerd is. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Als je niet teveel wil betalen is het verstandig om toch even goed te vergelijken. Schrijf van te voren goed op waarvoor je verzekerd wil zijn, en zoek aan de hand daarvan een verzekeraar op die het beste bij je eisen past. Als je mensen kent die ook motorrijden kan je ook vragen waar zij bij verzekerd zitten en of het ze bevalt. 

Verschillende vormen van verzekeren

Als jij je motor wil gaan verzekeren moet je er rekening mee houden dat er verschillende vormen van verzekeren zijn. De verzekering die het meeste dekt is de All Risk verzekering. Deze verzekering keert ook schade uit bij een ongeval wat je eigen schuld is. Ook keert het natuurlijk schade uit bij diefstal en ongelukkig die andere aan je motor maken. Je hebt ook een WA verzekering. Deze keert ook uit bij brand en diefstal. Als je al een motor verzekering hebt kan je natuurlijk ook gewoon overstappen naar een andere verzekeraar. Één jaar na de ingangsdatum van je verzekering kan je overstappen naar een andere verzekeraar. Er kan een opzegtermijn gelden van een maand, maar daarna ben je vrij om naar een andere verzekeraar over te stappen.

Wat voor motorverzekering zou jij het liefste afsluiten? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.