Katten zijn hele schone dieren. Ze zullen altijd zoveel mogelijk achter zichzelf opruimen. Dat zie je vooral wanneer ze gebruikmaken van de kattenbak. Alles wordt keurig afgedekt met een laagje kattenbakvulling. Dat is dus het probleem niet. Het probleem kan zijn dat jouw kat geen gebruik wil maken van de kattenbak die jij hebt neergezet en dan zijn toevlucht zoekt in je planten of op andere plekken in je huis. Hier kun je zelf iets aan doen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kattenbak groot genoeg is. Heb je een grote kat? Kies dan ook een grote kattenbak. Dat lijkt logisch, maar mensen kiezen toch liever voor een klein model, want dat staat minder in de weg.

Een grote kattenbak is wel zo fijn

Een kat gaat niet zomaar even zitten om zijn behoefte te doen. Een kat draait altijd wat rondjes en gaat er dan pas voor zitten. Je hebt dus een kattenbak nodig waarin dit past. Een grote kattenbak lijkt een beetje overdreven, maar het is echt de moeite waard. Niet alleen voor je kat, maar ook voor jou. Jij hoeft niet meer op te ruimen naast de kattenbak. De ontlasting van je kat belandt nu gewoon op de plek waar deze hoort.

Ook de vulling is belangrijk!

Heb je een grote kattenbak maar doet je kat nog steeds moeilijk? Dan kan het zomaar zijn dat de kattenbakvulling hem niet aanstaat. De korreltjes zijn te scherp of ze verpulveren, de houtsnippers zijn te klonterig of… nou ja, je komt er misschien nooit achter waarom jouw kat niet van de grote kattenbak gebruik wil maken. Het is dan wijs om eens een andere kattenbakvulling te bestellen. Kies voor korrels die klonteren bij aanraking met vocht. Dit is veel gemakkelijker met het schoonmaken van de kattenbak.

Ook andere materialen zijn nodig

Wat denk je van speciale schepjes om de klonten mee uit de grote kattenbak te kunnen halen? Deze schepjes zijn voorzien van een zeefje, zodat je alleen de gebruikte korrels verwijdert en de rest van de korrels nog dienst kan doen. Het is ook een goed idee om een mat onder de grote kattenbak te leggen. Zo voorkom je dat de vulling door het hele huis gaat dwalen. De korrels blijven achter in de mat en deze mat is weer gemakkelijk uit te kloppen of te stofzuigen. Eens in de week verschoon je, natuurlijk, de complete kattenbak. Alle korrels eruit, flink schoonmaken met kokend heet water om wormen te voorkomen en opnieuw vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.