Douglas hout komt van de Douglas spar. Een naaldboom die kaarsrecht is en zeer hoog kan worden. Deze houtsoort wordt veel gebruikt bij het bouwen van veranda's, pergola's, vlonders en andere buitenverblijven. En dat is niet voor niets. Het mooie rozige Douglas hout is hard en gaat jarenlang mee. Daarbij is Douglas hout goed verkrijgbaar en ook nog eens betaalbaar. Je kunt het redelijk gemakkelijk zelf verwerken én je kunt het op maat laten zagen. Allemaal voordelen van het werken met Douglas hout. Een nadeel kan zijn dat het hout nog wel eens wat kan harsen. Dat er hars uitloopt. Over het algemeen zorgt dit er alleen maar voor dat het hout nog mooier wordt!

Waarom zou ik met Douglas hout gaan werken?

Je kunt immers ook voor heel veel kunstmatige varianten kiezen of planken die (deels) gemaakt zijn van kunststof. Het fijne aan het werken met Douglas hout is dat je het gevoel hebt dat je ambachtelijk bezig bent. De geur van het hout en het verse schaafsel is alleen al de moeite waard. Daarbij is Douglas hout beter te betalen dan veel andere houtsoorten, maar wel minimaal net zo lang mooi. Het hout blijft 10 tot 15 jaar lang mooi, zonder dat je daar iets aan hoeft te doen. Kies je ervoor om het hout te behandelen met beits of lak? Dan is de levensduur zelfs nog langer!

Waarvoor wordt deze houtsoort gebruikt?

Douglas hout wordt vooral veel buiten gebruikt.  Denk dan aan het maken van een overkapping over het terras of het maken van een vlonder rond de vijver. Ook complete paden kunnen gemaakt worden van Douglas vlonderplanken. Je moet er dan alleen voor zorgen dat de onderkant van de plank niet direct op de tuinaarde ligt. Door er een balkje of stoeptegels onder te plaatsen verleng je de levensduur aanzienlijk!

Waar koop ik deze houtsoort?

Wanneer je op zoek bent naar Douglas hout van goede kwaliteit, voor welk doeleinde dan ook, dan hoef je de deur niet uit om het te bestellen. Je bestelt het hout namelijk gemakkelijk online. Bestel je voor meer dan € 450,00 dan wordt het gratis bij je geleverd. Zit je onder dat bedrag? Dan kun je terecht bij een van de 48 afhaallocaties in heel Nederland. Dus ook als je onderweg bent naar je volgende klus. Bij de afhaallocatie kun je gewoon naar binnen rijden en zo droog je bestelling inladen. Dat is mooi meegenomen en nog heel handig ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.