beukenhaag bladhoudend

Heggen voor panden worden door landschapsarchitecten vaak aangeduid als beukenhaag bladhoudend. Een van de vele mooie aspecten van deze planten is hun levendige kleur het hele jaar door. Hoewel beukenhaag vooral bekend staat om zijn warme, koperkleurige herfstbladeren, heeft hij veel meer te bieden dan alleen mooie bladeren. Beuken is populair in tuinen vanwege de snelle groeisnelheid en het vermogen om verschillende plant plaatsingen te doorstaan, maar dat is niet alles. Het biedt ook een aantal andere voordelen, die we in dit artikel bespreken.

beukenhaag bladhoudend

Voordelen

De herfstkleur van beukenhagen is bekend, waarbij de groene bladeren een schitterende bruine/koperkleur krijgen en droog worden naarmate de seizoenen veranderen.

Privacy- en afscherm mogelijkheden, wind- en geluidsreductie en de mogelijkheid om als formele haag te worden geplant. Een formele haag wordt meestal zeer strak geknipt en zeer netjes gehouden. Het wordt met een meer natuurlijke uitstraling achtergelaten. Dit kan in verschillende situaties groeien en is bestend tegen wisselend, soms koude winter weersomstandigheden. Beukenhaag planten kunnen ook in de volle zon als in matige schaduw groeien, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor compacte tuinen met beperkte lichtinval. Dit zijn allemaal voordelen van beukenhaag planten. 

Hoe je een haag plant, wordt bepaald door hoe dik en groot je hem wilt hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.